Derde Oosterparkstraat

Titel: Penthouse Derde Oosterparkstraat
Klant: Klaver & de Koning
Locatie: Amsterdam, NL
Jaar: 2012
Grootte: 150 m2
Onderwerp: interieur appartement (full service)

De opdracht kwam binnen als een onbeschreven blad: een nog volledig casco appartement. Het huis, eerst twee losse appartementen, was na een leegstand van maanden samengevoegd. Zo besloeg het de gehele verdieping. 
Dit zorgde direct ook voor de grootste uitdaging van het interieur. De centrale liftschacht met trappenhuis was een grote sta-in-de weg op de plattegrond. In plaats van ertegen te vechten is het juist gebruikt in het ontwerp. De basis van het interieur is een gang rondom deze schacht geworden. Dit zorgt voor zichtlijnen en verbinding in huis. Je kan rondjes rennen in je eigen huis! We geloven in het belang van meerdere routes in huis, als de mogelijkheid bestaat. 
Verschillende schuifdeuren kunnen open en dicht gezet worden. Zo kan het appartement van één grote loft terug bewegen naar een woonhuis met meerdere privé ruimtes. Veel op maat gemaakte meubels en inbouwkasten zorgen ervoor dat het huis aansluit bij de wensen van de nieuwe bewoners. Het interieur moet je leven leuker maken en handvatten creëren voor tijdens het wonen. Er is gekeken naar speciale zitplekken, hoekjes, doorkijkjes. Naast de deur zit een speciale nis voor de sleutels. Zo raak je ze niet meer kwijt. Je bent bijvoorbeeld niet helemaal onbereikbaar met een werkplek naast de keuken achter een glazen deur.