Over

Wie we zijn

Ons verhaal .

… de wereld een klein beetje mooier maken.

Welkom op de website van Designwolf, een bureau dat ruimtes inricht en ontwerpt. Dat zijn over het algemeen tentoonstellingen, maar kunnen ook restaurants, kantoren of woonhuizen zijn. Opgeleid als productontwerper maken we ook uitstapjes naar producten, voornamelijk meubels. 

We streven naar passende oplossingen voor onze klanten. De start van het proces gaat vaak gepaard met veel research en interviews om erachter te komen wie aan de andere kant van de tafel zit. 

Met deze inhoud gaan we op zoek naar een unieke vernieuwende oplossing, die iets vertelt over de klant, het bedrijf of onderwerp. 

Met tentoonstellingsontwerp als onze basis, zoeken we altijd naar verhaal en betekenis in onze ontwerpen. Dit integreren we in het proces door vanaf het begin te werken met heldere concepten. Zo zorg je dat het hele ontwerp bij elkaar klopt, een eenheid is. Ook creëert het een prettige werkwijze, want keuzes kunnen makkelijk getoetst worden. Alles heeft een reden en is het resultaat van het proces. Een idee blijft zo tot in de kleinste details overeind.

Belangrijke ingrediënten in onze ontwerpen zijn interactiviteit en humor. We geloven dat mensen hierdoor makkelijker nieuwsgierig worden. In een steeds meer individualiserende samenleving zien we het als onze taak om mensen met elkaar in contact te brengen met onze ontwerpen. 

Tentoonstellingen

In onze tentoonstellingen proberen we altijd een mix van ervaringen aan te bieden. Dit houdt bezoekers nieuwsgierig. We zien de tentoonstelling graag als een wandeling door een stad. Een stad met nauwe drukke steegjes, maar ook ruime open pleinen. Verschillende ervaringen gaan museummoeheid tegen. We proberen mensen te raken in onze tentoonstellingen. Met theatrale middelen en poëzie trekken we bezoekers in een onderwerp en wakkeren we interesse aan.

Onze tentoonstellingen zijn altijd interactief, vaak gekoppeld aan collectie. Door deze combinatie worden ze beide versterkt. De collectie wordt interessant en de interactie wordt met inhoud geladen. In deze interactie proberen we altijd variëteit in aan te bieden. De ene bezoeker speelt liever een spel op een scherm en een andere bezoeker wil actief aan de slag. Omdat mensen maar kort in een tentoonstelling zijn, maken we onze interactives simpel en intuïtief. Als laatste is gelaagdheid een belangrijk element in een tentoonstelling. Zo maak je je onderwerp toegankelijk voor een breder publiek.

Interieurs woonhuizen

We proberen ruimtes, plekken en details te maken, die het leven in huis zelf verrijken. We proberen handvatten te ontwerpen voor verschillende situaties gedurende de dag. Plattegronden proberen we zo te schuiven dat meerdere routes mogelijk zijn. We houden van rondlopen in je eigen huis. Daarbij zorgen verschillende doorkijkjes, vides en ramen voor extra contact. De maatwerk meubels kunnen daarbij precies worden aangepast op de persoonlijke wensen van de klant.

Focus

  • musea
  • educatieve leeromgevingen
  • kantoren
  • hospitality
  • retail
  • openbare ruimte
  • woonhuizen
  • producten

Proces

Ons proces kenmerkt zich door handgemaakte schetsen. We passen dit proces altijd aan rondom de gegeven opdracht en klant. We hebben altijd veel contact met onze klanten, omdat we ze nodig hebben om samen tot de beste oplossing te komen. Normaliter zal een volledig proces bestaan uit: schetsontwerp, voorlopig ontwerp en definitief ontwerp. Dit gaat van allerlei ideeën/concepten (divergeren) naar samenvoegen en keuzes maken (convergeren). Na deze fases volgen aanbesteding, art-direction, bouw- en installatiebegeleiding. Vaak wordt in een eerste gesprek, met het budget in het achterhoofd, een keuze gemaakt voor het te volgen traject. Een klant kan zelf aangeven waar ze Designwolf graag verantwoordelijk voor maakt.

Contact

Neem gerust contact op voor een kennismaking.
Wij denken graag met u mee in een vrijblijvend gesprek!

Onze klanten.