De Tapuit

Dunea

Titel: De Tapuit
Klant: Dunea
Locatie: Wassenaar
Jaar: 2021
Grootte: 310 m2
Onderwerp: bezoekerscentrum van natuur- en waterwingebied Meijendel

Samen met Podium en Kloosterboer won Designwolf een pitch voor het nieuwe bezoekerscentrum van Dunea in Meijendel: ‘de Tapuit’. De Tapuit laat de twee kernactiviteiten van Dunea zien: waterzuivering en natuurbeheer. Een deel van de ruimte huist de interactieve tentoonstelling en een deel de algemene informatie over het gebied met ook een winkel. Deze twee functies zijn van elkaar gescheiden door een lang meubel met daarin de kassa van de winkel, display, opslag, een waterbar en een workshoptafel.

De duinen spelen in beide taken van Dunea de hoofdrol: ze filteren ons drinkwater en ze zijn het huis van een verscheidenheid aan flora en fauna. In het ontwerp van de tentoonstelling hebben we deze duinen als startpunt genomen. De zes abstracte duinen die we ontwierpen vormen samen een grote kijkdoos met allerlei doorkijkjes en verrassingen. Je komt meer te weten over de dieren die in Meijendel wonen en je test je kennis over waterwinning. In één duin zit een aquarium met de vissen uit de poelen van de duinen.

Op een grote tafel in het infodeel kun je terecht voor wandel- en fietsroutes. Kom je om te sporten of heb je kinderen? Met een druk op de knop past de digitale kaart zich aan je wensen aan. Er is een scherm voor activiteiten en een live camerabeeld van een kerkuilen-nest in de nok van de Tapuit.