Muiden

Noorder Jaagpad

Titel: Noorder Jaagpad, Muiden
Klant: Bloemendal en van Dorp
Locatie: Muiden, NL
Jaar: 2019
Grootte: 82 m2
Onderwerp: Begane grond verdieping nieuwbouwhuis de Krijgsman Muiden

Het is een grote eer als een klant terugkomt met de vraag om opnieuw hun huis te gaan ontwerpen. De klanten hadden een nieuwbouwhuis gekocht in de nieuwbouwwijk de Krijgsman aan de rand van Muiden. Ze wilden echt vermijden dat een het een nieuwbouwhuis gevoel zou krijgen. Een interieur moest zorgen voor een warme en huiselijke sfeer.

In een aantal interviews zijn de wensen van de bewoners in kaart gebracht. Met een aantal grote maatwerk meubels zijn deze vertaald in het persoonlijke interieur. We vinden het leuk om plekken en situaties te ontwerpen die ervoor zorgen dat je leven er leuker van wordt. In dit geval hebben we ervoor gekozen om de keuken in te richten met een statement. Een groot blok van 3,6m bij 1,2m met 2,4m hoog vormt de kookmachine. Alle functies en opslag zitten in het blok en het is tegelijkertijd ook de bar voor ontbijt of een borrel. 

De volumes midden in het huis met de trapgang en de hal zijn helemaal omkleed met maatwerk kasten van hout. Het klassieke idee van een ensuite kast komt zo op een eigentijdse manier terug. Aan de keukenkant zijn hier de apparaten in verwerkt die je op hoger niveau wil met ook een wijnkast. In de woonkamer wordt het een kast met de open haard, boeken en een verborgen werkplek. De woonkamer is afsluitbaar met een stalen pui die in de kast gereden kan worden. Een verrijdbare plantenkast verbindt de twee kasten aan elkaar.

De gekozen materialen in huis zijn veelal natuurlijk voor een tijdloos geheel.