DSM Campus

Shanghai

Part of NorthernLight design team (www.northernlight.nl)

Title: DSM campus
Client: DSM
Location: Shanghai, China
Year: 2011
Size: ±5000 m2
Subject: Rebranding public spaces DSM headquarters

Voor het hoofdkantoor van DSM in China is een pitch gewonnen voor het vernieuwen van het interieur. De vraag was om de algemene functies in het gebouw aan te passen en dan voornamelijk de begane grond. De nieuwe DSM filosofie moest hierin een centrale rol spelen. Deze filosofie kan samengevat worden in 3 woorden: People, Planet, Profit. Het ontwerp heeft 5 belangrijke onderdelen: de lobby, boardroom, vergaderzalen, het restaurant en een tentoonstelling over DSM. 
Transparantie was de letterlijke vertaling van de filosofie in het ontwerp. De hele begane grond met ook vergaderzalen zijn open gemaakt. Je ziet je collega’s vergaderen, werken en eten. Er wordt gebruik gemaakt van DSM materialen en we laten zoveel mogelijk DSM producten zien. DSM-producten staan op strategische punten om een gesprek in gang te zetten. Contact wordt zo gestimuleerd tussen collega’s en klanten.
De DSM experience is een tentoonstelling over de historie van DSM. Deze 50 meter lange wand laat zien hoe flexibel DSM in de geschiedenis is geweest en nog is. Dit hebben we gedaan door gebruik te maken van van infographics, displays, schermen en kleine interactieve opstellingen.