Foto tentoonstelling systeem

Museon

Titel: Museon
Klant: Museon
Locatie: Den Haag, NL
Jaar: 2015
Grootte: 300m2
Onderwerp: Flexibel tentoonstellingssysteem voor fototentoonstellingen

Designwolf is gevraagd om een belangrijke rol te spelen in het vernieuwen van de customer journey van het Museon. Van aankomst en parkeren tot aan de tentoonstellingen zijn er ingrepen gedaan om het museum te vernieuwen. Ook het systeem voor de tijdelijke tentoonstellingen was erg verouderd en moest hoognodig vernieuwd worden.

Het Museon heeft inmiddels een jarenlange samenwerking met National Geographic. Elk half jaar is er een nieuwe tijdelijke fototentoonstelling te zien. Voor deze tentoonstelling heeft Designwolf een simpel nieuw systeem ontwikkeld op basis van een LED lichtplaat. Hierdoor kunnen de bakken erg dun blijven en blijft de tentoonstelling rustig en luchtig. Om niets af te leiden van de foto’s is gekozen voor zwarte bakken en zwarte buizen. Deze kunnen op elke plek tussen vloer en plafond geklemd worden, waarna er voor en/of achter een bak op bevestigd kan worden. Door bakken aan elkaar te verbinden ontstaan langere panelen. Zo kan je verschillende onderwerpen met elkaar combineren.
Het gebouw van het Museon is een entiteit van architect Quist waar je moeilijk omheen kan. Hier moet je niet proberen tegen te vechten. Het gehele gebouw is opgebouwd op een grid van 1,1m x 1,1m. Dit is gebruikt in het maatvoering van de tentoonstelling. Alle bakken zijn dan ook vierkant en 1,1m bij 1,1 meter.