Sarphatistraat

Titel: Appartement Sarphatistraat 1
Klant: Bloemendal & van Dorp
Locatie: Amsterdam, NL
Jaar: 2015
Grootte: 85 m2
Onderwerp: Home interior full service

Het huis aan de Sarphatistraat in Amsterdam was wonderlijk gesplitst. Er was een vreemde plattegrond ontstaan om twee appartementen boven elkaar connectie te geven met de tuin. 
Op de begane grond is achterin over de volledige breedte een gat in de vloer gezaagd met hierin de trapopgang. Zo worden beide verdiepingen met elkaar verbonden. Daarbij zorg je voor daglicht op de donkerste plek in huis. Op deze trap loop je langs een zes meter hoge kast. De traptreden komen als het ware uit deze kast, kast en trap zijn één. De kast is het centrale element van het huis. 
Ruimte en opbergruimte zijn belangrijk in appartementen in Amsterdam. Daarom is echt elke cm van het huis gebruikt. De traptreden zijn lades en de ruimte onder de trap is een kledingkast. Onderin de bedstee kan je je snowboard kwijt. De vele maatwerk meubels zorgen verder voor een warme sfeer met een persoonlijke touch. Het appartement is helemaal aangepast naar de behoeften van zijn bewoners.
Het op meerdere manieren door huis lopen is hier ook, zij het minimaal, toegepast. Op de benedenverdieping zorgt een extra schuifdeur voor een deur tussen twee slaapkamers.