UPC campus

Onderdeel van Concern design team (www.concern.nu)

Titel: UPC campus
Klant: Liberty Global International 
Locatie: Schiphol-Rijk, NL
Jaar: 2012
Grootte: ±24.000 m2
Onderwerp: interieur van de UPC (Liberty Global) campus Schiphol-Rijk

De gehele campus met vijf torens van UPC is aangepakt, een immens project van duizenden vierkante meters. Centraal in de aanpak van deze opdracht was sociale cohesie tussen werknemers. In het verleden ging een UPC werknemer naar 1 van de 5 gebouwen en nam de lift naar zijn of haar verdieping. Het enige contact was dus met mensen van die verdieping of zelfs kamer. Dat moest doorbroken worden. 
Een groot probleem van het bedrijf was de snelle doorloop van het personeelsbestand. Mensen bleven er gemiddeld maar 1,5 jaar werken. Door de vernieuwing met betere werkomstandigheden wilden we dit verlengen. Er is nu  een nieuwe uitgebreide keuken met zelfbedieningsrestaurant, een goede koffiebar en een gym. 
Voor de kantoorvloeren is Het Nieuwe Werken geïmplementeerd. Dit betekent een open werkvloer met losse vergaderzalen of kamers om te bellen of terug te trekken. Daarbij heeft elke verdieping zijn eigen keuken/eetkamer/relaxruimte gekregen. Door met deze ruimtes te differentiëren probeerden we verticale connecties te bevorderen. 
Een grote aanpassing was het zelfbedieningsrestaurant met keuken. Er zijn erg veel gezonde keuzes toegevoegd. De medewerkers lopen langs verschillende eilanden en kunnen zelfs kiezen voor een wokmaaltijd. Na afgerekend te hebben kunnen ze linksaf het restaurant in, maar ook rechtsaf in de kas gaan zitten. Deze kas is nieuw geplaatst en verbindt twee gebouwen. Ook is er een koffiebar in het aangepaste atrium gemaakt. Een nieuw serre zorgt hier voor meer ruimte en licht. Samen met de verticale tuin van tien meter hoog en een groot scherm is dit gelijk ook  een leuke plek voor informeel overleg. Aan dit atrium verbindt een grote brug twee andere gebouwen. Zo krijgt deze een tribune functie tijdens events. Op de begane grond is een totaal nieuwe gym met kleedruimtes gebouwd. 
Veel meubilair door de gehele campus is custom ontworpen. Alle keukens op de verdiepingen, ontvangstbalies en vele specials zijn op maat ontworpen.