Alexanderplein

Titel: Alexanderplein
Klant: Klaver & de Koning
Locatie: Amsterdam, NL
Jaar: 2017
Grootte: 150 m2
Onderwerp: interieur woonhuis

Het is een grote eer als een klant terugkomt met de vraag om opnieuw hun woonhuisinterieur te ontwerpen. Dit woonhuis was ingericht als kantoor en had een aantal drastische aanpassingen nodig om het om te vormen naar een woonhuis. 
In een aantal interviews zijn de wensen van de bewoners in kaart gebracht. Met vele maatwerk meubels zijn deze vertaald in het persoonlijke interieur. We vinden het leuk om plekken en situaties te ontwerpen die ervoor zorgen dat je leven er leuker van wordt. Dat kan bijvoorbeeld een extra zitje zijn tussen aanrecht en balkon, om een drankje te drinken en te praten met degene die aan het koken is. 
Boven en beneden zorgt de plattegrond voor meerdere routes in huis. We vinden het altijd belangrijk dat je rond kan lopen in je eigen huis. De glazen vloer op de begane grond was een belangrijke bouwkundige ingreep. Deze zorgt voor verticale connectie met het souterrain en ook voor daglicht op de donkerste plek van het huis. De gekozen materialen in huis zijn veelal natuurlijk voor een tijdloos geheel.