C. Cosmetics and care

Titel: C. Cosmetics and care
Klant: Caroline van Eeuwijk
Locatie: Amsterdam, NL
Jaar: 2010
Grootte: ±100 m2
Onderwerp: Interieur biologische schoonheidssalon

Midden in de Jordaan in Amsterdam bevindt zich de schoonheidssalon: C. Cosmetics and Care. Het verhaal achter de salon is erg sympathiek. Caroline van Eeuwijk besloot na een carrière als jurist haar leven over een andere boeg te gooien en haar hart te volgen. Ze was in contact gekomen met natuurlijke manieren van huidverzorging. In 2010 besloot ze de stap te wagen en zelf een schoonheidssalon te beginnen. De producten in de salon zijn allemaal natuurlijk en hebben geen chemische toevoegingen.
Het interieurontwerp volgt deze visie: wat je niet in je mond stopt smeer je ook niet op je huid. Dit komt in twee componenten tot uiting in het interieur. Het gebruik van alle materialen is, net als de producten in de salon, natuurlijk en duurzaam. De persoonlijke aandacht voor de klanten is erg belangrijk in de salon. Ook dit brengen we terug in het interieurconcept.
Beide componenten zijn als metafoor uitgesplitst in eerlijkheid, balans en attentie. De hele salon heeft een natuurlijk zen-gevoel. Alle vormen zijn simpel en rustig met veel aandacht voor detail. De houten vloer buiten groeit als het ware van de achtergevel over de grond naar binnen en wordt de display van de shop.

https://www.cosmeticsandcare.com