Modeschool Amsterdam

Titel: Modeschool Amsterdam
Klant: Hellinga & van der Poel
Locatie: Amsterdam, NL 
Jaar: 2019
Grootte: 200m2
Onderwerp: interieur appartement

In het oosten van Amsterdam is een oude modeschool door een CPO-bouwgroep (collectief particulier opdrachtgeverschap) aangekocht en samen casco verbouwd. Er was ruime inspraakmogelijkheid bij het samenstellen van de woningen. De toekomstige bewoners konden bijvoorbeeld aangeven waar de entresols moesten komen. Op deze manier werden extra vierkante meters toegevoegd. 
Designwolf is in dit begintraject gevraagd om mee te denken naar de mogelijkheden. Uiteindelijk resulteerde dit in de opdracht om het volledige interieur te doen. 
Zoals vaak proberen we ruimtes, meubels en details te maken, die het leven in huis verrijkt. We proberen handvatten te ontwerpen voor leuke situaties gedurende de dag. Dat kan een vensterbank met uitzicht op de speelkamer zijn, maar ook een specifiek nisje voor de sleutels. Het rondlopen in huis is een element dat we vaak inpassen in het interieur als het mogelijk is. Ook hier kan je op allerlei manieren rondlopen en zorgen verschillende doorkijkjes, vides en ramen voor extra contact. 
Het volledige maatwerk interieur kon daarbij precies worden afgestemd op de persoonlijke wensen van de klant. De nieuw geplaatste stalen pui heeft bijvoorbeeld kleine kiepramen voor contact tijdens het badderen. De vele maatwerk kasten en nieuw ontworpen keuken zorgen voor veel opslagruimte en een warm interieur.