Restaurant Museon

Titel: restaurant Museon
Klant: Museon
Locatie: Den Haag, NL 
Jaar: 2019
Grootte: 200m2
Onderwerp: interieur restaurant (hospitality)

Designwolf is gevraagd om een belangrijke rol te spelen in het vernieuwen van de customer journey van Museon. Van aankomst en parkeren tot aan de tentoonstellingen zijn er ingrepen gedaan om het museum te vernieuwen. Het nieuwe restaurant is een belangrijk onderdeel in deze customer journey.

Het gebouw van het Museon is een entiteit waar je moeilijk omheen kan. Hiertegen moet je niet proberen te vechten. Het gehele gebouw is opgebouwd op een grid van 1,1m x 1,1m. Dit is gebruikt in de maatvoering van het interieur. Een belangrijke eis van het Museon was echter wel om een warmere sfeer te creëren in alle algemene ruimtes. 
Door het (koele) grid te combineren met warmere materialen, rijke details en een verticale tuin is aan de wens van de klant tegemoet gekomen. Door een aantal vaste meubels is er een vaste logistiek ontstaan. Bezoekers komen binnen en kunnen in een aantal buffetten hun eigen eten en drinken samenstellen. Na afgerekend te hebben, kunnen de bezoekers op verschillende manieren gaan zitten. Ze kunnen anoniem aan een lange tafel, kort aan de raambar of gezellig samen aan de tafels gaan zitten. In de nieuwe debrasseerruimte scheiden bezoekers hun afval zelf.

www.museon.nl