Sancta Maria

Titel: Sancta Maria
Klant: Henskens en de Fluiter
Locatie: Noordwijk, NL 
Jaar: 2016
Opp: 246 m2
Onderwerp: interieur herenhuis

In Noordwijk naast de duinen bevindt zich het klooster Sancta Maria met een lange historie. Het klooster uit de jaren ’20 van de vorige eeuw bestond uit verschillende gebouwen, die zijn opgedeeld en omgevormd tot appartementen en herenhuizen. Voor één van deze herenhuizen is Designwolf gevraagd het gehele interieur te ontwerpen. Dit huis van 4 verdiepingen werd casco opgeleverd zonder trappen en heeft een totale metamorfose ondergaan.

De trap speelt in het ontwerp van het interieur een centrale rol. De trap zorgt voor daglichttoetreding op alle verdiepingen en voor verticale connectie. Op de begane grond eindigt de trap in een blok. Dit blok staat midden in de ruimte en is de keukenwand, toilet, werkkamer en trappen ineen.
De eettafel staat op een verhoogd podium. Als je daar zit, zit je op ooghoogte met staande mensen in de keuken. Op alle verdiepingen zorgt de plattegrond voor meerdere routes in huis. We vinden het altijd belangrijk dat je rond kan lopen in je eigen huis.

De gekozen materialen beton, hout, wit gepoedercoat staal en marmer in huis zijn veelal natuurlijk en zorgen voor een warm en tijdloos geheel. Door op een geïntegreerde wijze veel glas, licht en modern design toe te passen, is een woonbeleving ontstaan met heel veel sfeer en een huiselijk karakter.
In een aantal interviews zijn de wensen van de bewoners zoveel mogelijk in kaart gebracht. Met vele maatwerk meubels zijn deze vertaald in het persoonlijke interieur. Het gehele huis is tot in het kleinste detail ontworpen. We vinden het leuk om plekken en situaties te ontwerpen die ervoor zorgen dat je leven er leuker van wordt. Dat is ook een extra zitje in de vensterbank met uitzicht op het parkeerterrein waar je papa ziet thuiskomen. Bovenop het blok op de begane grond kunnen de kinderen spelen achter het glas.

Het souterrain is een multifunctionele ruimte met een douche, speelkamer en werkkamer. De eerste en tweede verdieping zijn de slaapverdiepingen. De master bedroom op de tweede verdieping is 8 meter hoog en kijkt helemaal in de nok. Een open badkamer zorgt voor een ruimtelijk gevoel.