MOVE exhibits

PON

Titel: MOVE exhibits
Klant: PON
Locatie: Amsterdam, NL
Jaar: 2019
Grootte: 26 m2
Onderwerp: De Mobility Experience is een uitdagende tentoonstelling over de toekomst van mobiliteit.

De tentoonstelling MOVE laat de geschiedenis van mobiliteit zien, maar vooral ook de toekomst. De tentoonstelling wil een venster naar de toekomst zijn en bezoekers op een innovatieve manier inspireren en informeren, met duurzaamheid voorop. Hiervoor heeft designwolf drie interactieve stations ontwikkeld en ontworpen, met als uitgangspunt het leveren van een laagdrempelige en intuïtieve ervaring: bezoekers hoeven geen instructies te lezen om de interactie te begrijpen. Daarbij vinden wij een expositie ook een plek om mensen te ontmoeten; deze installaties ervaar je samen.

De eerste opstelling gaat over de toekomst van de fiets, waarbij bezoekers tegen elkaar racen op een futuristische fiets. Door de fiets te kantelen stuur je! Op het scherm rijd je door een toekomstig landschap. Verschillende inhoud is verweven in de gameplay aansluitend op huidige initiatieven maar ook meer futuristische ideeën.

De tweede opstelling gaat over energie. Aan een grote abstracte kaart kunnen bezoekers werken aan de toekomst van energie in Nederland. Oplossingsrichtingen voor deze toekomst komen op een lopende ‘sushi’ band voorbij. Vier energie cases zorgen voor meer verdieping voor wie dat zoekt. 

De laatste opstelling gaat over mobiliteit en de toekomst van mobiliteit. In de toekomst hebben we geen auto of fiets of OV, maar hebben we een kaart waarmee je kan kiezen voor alle opties. En het bestaat al binnen PON: Shuttel. Welke vervoersmiddelen kies je voor welk deel van je reis? De speler die al eerste op de bestemming aankomt wint!

Het bedrijf PON is bekend van het importeren van Volkswagen in Nederland maar produceert ook fietsen, zijn de eigenaar van Greenwheels en importeren Caterpillar machines.