Reizen in de ruimte

Museon

Titel: Reizen in de ruimte
Klant: Museon
Locatie: reizend, NL
Jaar: 2018
Grootte: 600 m2
Onderwerp: reizende tentoonstelling over reizen in de ruimte en wat dat kan betekenen voor de mensheid

Reizen in de Ruimte is een zeer interactieve tentoonstelling. De reis is een zoektocht naar een nieuwe bewoonbare planeet. Is er een planeet te vinden waar we als mensheid op zouden kunnen gaan leven? En hoe ziet zo’n planeet er dan uit? Zou jij daar naartoe willen? In deze tentoonstelling ben je een astronaut, die deze reis maakt. Eenmaal op een nieuwe planeet leer je hoe je moet overleven.

De reis begint op Aarde. In de introductiefilm kijk je omhoog in de wolken naar de geschiedenis van de ruimtevaart. Wat is de drijfveer van mensen om te gaan ontdekken? Na deze film stoomt een stevige training je klaar tot astronaut. Er zijn een aantal teststations, een parcours en ook is er een reactiespel. Wanneer je voldoende getraind bent, word je gelanceerd! 
Het tweede deel van de tentoonstelling gaat over de ruimtereis: Onderweg. Midden in de ruimte zweeft een groot ruimteschip als eyecatcher. Het is een speelobject met allerlei spellen. Je kan bij het ruimteschip naar binnen en selfies maken op een ruimte-wc! Buiten kunnen asteroïden gevaarlijk zijn voor de raket. Hiernaast leer je wat er allemaal komt kijken bij het reizen in de ruimte in verschillende interactieve opstellingen. 
Na een lange reis land je op een nieuwe thuisplaneet. In het laatste deel leer je wat er allemaal nodig is voor leven op die plek: niet elke planeet is geschikt voor leven! In een laatste quiz laat je zien wat je net hebt geleerd.

www.museon.nl